2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sürgős eljárásban fogadhatják el a Btk. szigorítását

2015. augusztus 19., szerda 18:00, frissítve: csütörtök 10:14

Sürgős eljárásban fogadhatja el a parlament a büntető törvénykönyv illegális bevándorlással összefüggő szigorítását – ezt Rogán Antal mondta. A Fidesz frakcióvezetője ezért szeptember elejére összehívná az Országgyűlés rendkívüli ülését. A politikus megismételte: a Fidesz javaslata szerint börtönnel sújtanák az embercsempészeket és azokat is, akik megrongálják a kerítést.

„Magyarország a fizikai határzáron kívül törvényekkel is védje meg a határait. Legyen bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése és a határzár megrongálása, kapjanak letöltendő börtönbüntetést azok, akik agresszíven és illegálisan próbálnak átjutni Magyarország határain” – a Fidesz frakcióvezetője eleget tett a kormány kérésének, és rendkívüli ülésen tárgyaltatná meg a büntető törvénykönyv szigorítását a parlamenttel. Rogán Antal különösen példás büntetést és gyors bírósági eljárást ígér az embercsempészeknek.

„Ezért javasoljuk, hogy szeptember 3-án és 4-én az Országgyűlés tartson rendkívüli ülést, és sürgős eljárás keretében tárgyalja meg és fogadja el a Btk. jelentős szigorítását az államhatár megsértése és az embercsempészet megvalósulása esetén” – így Rogán Antal frakcióvezető.

A szerb–magyar–román hármas határ mellett fekvő Kübekháza független polgármestere attól tart, hogy a kerítést Románia felől megkerülik majd a migránsok. Molnár Róbert ezért felesleges pénzkidobásnak tartja a határzár megépítését. A településvezető elegendőnek véli a jogszabályok szigorítását.

Rendkívüli
Ellenzéki kezdeményezésre tartott rendkívüli ülést Martonfa ügyében a megyei önkormányzat Pécsett. A határzár Baranya megyei kiterjesztését a Jobbik indítványozta. A szocialisták nagyobb rendőrségi jelenlétet és beleszólást szorgalmaztak menekültügyben. A közgyűlésen az utóbbi előterjesztést szavazták meg. Bővebben>>>

„Amikor értesültünk arról, hogy a kormányzat szeretne egy határzárat létesíteni, akkor bennem az merült fel, hogy ha csak a szerb–magyar határszakaszra terelődik ez a határzár, akkor itt lesz a nyitott magyar–román határszakasz, és akkor problémák állhatnak elő, hiszen itt szabadon átjöhetnek, sőt attól félünk itt, Kübekházán, hogy majd ez a migrációs áradat a nyílt határszakaszra fog átterelődni, és akkor ebből problémák lehetnek itt” – mondta korábban Molnár Róbert.

A Jobbik alelnöke visszaállítaná a határőrséget és zárttá tenné a menekülttáborokat, amelyeket 24 órában őriztetne is. Apáti István szerint nem jelent megoldást a határvadász századok felállítása sem. „Azt nem tartjuk megoldásnak, hogy kétezer rendőrt az ország más részéről levezényelnek a déli határra, hiszen ez a kétezer rendőr az eredeti szolgálati helyén fog óriási hiányt jelenteni. Ki fogja pótolni ezt a kétezer rendőrt azokon a helyeken, ahol valószínűleg most sem túl fényes a közbiztonság Magyarországon? A Jobbik tehát ezeken túlmenően – ha kormányon lenne vagy kormányra kerül, akkor azonnal ki fogja toloncolni ezeket a bűnöző elemeket” – mondta Apáti István alelnök.

A radikális párt a honvédséget is bevetné a bevándorlás megfékezésére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!