2018. november 14.,
szerda, Aliz napja

Sólyom: A Heti Válasz nem írt vállalhatatlant

Hír TV

2018. június 13., szerda 18:33, frissítve: szerda 18:43

Kiállt a Heti Válasz mellett a volt köztársasági elnök.

Sólyom László arról ír a már csak digitálisan megjelenő lapban, hogy teljes megszűnése esetén egy olyan széles réteg maradna elhagyatott, amelynek értékrendje nem változott, de elvesztette képviseletét.

„A Heti Válasz megtartotta a helyes mértéket. Szerzői azt írták, amit gondoltak, nem parancsot vagy elvárást követtek. A Heti Válasz nem írt vállalhatatlant; nem volt lapjain félelemkeltés, gyűlöletszítás. Megmutatta, hogy az elkötelezettség nem jár bezárkózással, nem tartotta eleve rossznak, aki másként gondolkozik” – írja Sólyom László a Heti Válasz online kiadásában.

A Heti Válasz utoljára múlt csütörtökön jelent meg nyomtatásban, miután a kiadó cégnél csődeljárás indult. „Magyarország egy pici piac […], és ezen a kicsi piacon mindenki tud mindenről, és mindenki valamilyen módon kapcsolódik másokhoz. Leginkább az államnak elég kiterjedt a hatóköre, befolyásolószerepe. És, ha valaki az államtól függő viszonyban van, akkor igyekszik jó barátnak mutatkozni, jó fiúnak, és akkor teheti a dolgát. Ha valaki ellenségnek mutatkozik, akkor az nyilvánvalóan retorzióval találkozik” – mondta a Hír TV-ben a főszerkesztő.