2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sokan csatlakoztak a hálapénz elleni mozgalomhoz

2015. december 23., szerda 09:10, frissítve: szerda 17:48

Két nap alatt több mint kétszázan csatlakoztak a hálapénz elleni mozgalomhoz.

A Facebookon szerveződő akció márciusban indult. Két nappal ezelőtt 64-en nyílt levelet írtak az egészségügyi államtitkárnak és az egészségügy dolgozóinak. Ebben a hálapénz eltörlését, az ágazatban dolgozók bérének emelését és a munkakörülmények javítását sürgették. Az Index azt írja: a petíciót megfogalmazó orvosok nem tudják elfogadni Balog Zoltán nyílt levelükre adott reakcióját, aki azt mondta, hogy csökkentették az orvoselvándorlás mértékét, és a kórházak adósságát, a bérek rendezése pedig folyamatban van. Az Orvosi Kamara szerint az egészségügy kritikus állapota már nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az egészségügyet kiemelten kell kezelni, különben emberek fognak meghalni a fertőzések vagy az elavult műszerpark miatt – Hegedüs Zsolt szerint, Az „1001 orvos hálapénz nélkül” nevű kezdeményezés egyik aláírója Magyarország élőben című műsorunkban bírálta a hálapénzrendszert, és kritizálta az egészségügy jelenlegi vezetőit, szerinte ők is akadályozzák a rendszer átalakítását.

„A vezető réteg nem érdekelt, és sajnos a fiatalok, a rezidensek a 35-40 éves korosztályig nem adták fel azt a hitet, hogy minőségi munkát végezzenek hálapénz nélkül, de ezután sajnos, miután meg kell élniük valahogyan, bedarálja őket is a rendszer, és sajnos a korrupció ilyen szinten is, direkten és indirekten bedarálja őket is” – mutatott rá a problémára Dr. Hegedűs Zsolt ortopéd sebész.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!