2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Saját zsebre árulta a gondnok a sírhelyeket

2016. április 9., szombat 16:02, frissítve: vasárnap 09:03

Évekig saját zsebre árulta az egyik zalaegerszegi temető gondnoka a sírhelyeket. Felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta, azóta saját vállalkozása van. A károsultak viszont nem kapták vissza a pénzüket.

A Panaszkönyvnek név nélkül nyilatkozó férfi nemrég elhunyt édesapját szerette volna a korábban megvásárolt sírba temetni. Édesapja hiába vásárolta meg a sírhelyet, és fizette ki érte a teljes vételárat, az valójában soha nem lett az övé. A temetőgondnok zsebre tette a pénzt, a területet pedig eladta másnak is.

A másik károsult édesapja 2006-ban váltotta meg a sírhelyet. Az árát ugyanannak a temetőgondoknak fizette ki. Most azonban azzal szembesültek, hogy a városgazdálkodás úgy döntött: megszünteti a sírhelyet, ha Jánosék nem fizetik be újra a 200 ezer forintot. A károsultak többsége pert indított. „Mivel a jelenleg hatályos polgári törvénykönyvünk és a korábbi törvények rendelkezései alapján is amennyiben egy alkalmazott munkaviszonyával összefüggésben harmadik személynek okoz kárt, ebben az esetben a munkáltató köteles helytállni” – mondta Kőrössy Teréz ügyvéd.

A kár összegét azonban az esetek többségében nem lehet meghatározni. „Úgy gondolom, hogy az biztosan segítette volna a korábbi felderítést, ha az ügyfelek jelezték volna a gazdasági társaság korábbi vezetésének vagy a hatóságoknak, hogy sok esetben a gondnoknak átadott összegről semmilyen bizonylatot nem kaptak, vagy éppen az átadott összegnél jóval kisebb összegről szólt a kézhez kapott bizonylat. Ráadásul a rajta lévő aláírás nem is tőlünk származik” – fogalmazott Horváth István, a városgazdálkodási kft. ügyvezető igazgatója.

A temetőgondnokot évekkel ezelőtt kirúgták, és eljárás is indult ellene, végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Időközben saját vállalkozásba kezdett egy közeli településen. A történtekről nem akart nyilatkozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!