2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rendkívüli ülésen próbálták nyugtatni a szülőket

2016. április 20., szerda 13:14, frissítve: szerda 13:14

Rendkívüli testületi ülésen próbálta megnyugtatni Siklós önkormányzata azokat a szülőket, akik az egyik helyi általános iskola és a gimnázium összevonása ellen tiltakoznak. A Klik már felterjesztette javaslatát a minisztériumnak. Balog Zoltán három héten belül dönt a kérdésben.

Zsúfolásig megtelt a siklósi önkormányzat díszterme. A szülők arra vártak választ, hogy miért kell az egyik általános iskolát a gimnázium épületébe költöztetni. A zeneiskolásoknak közel egy kilométert kell majd gyalogolniuk az új helyről, a gimnázium tornaterme jóval kisebb, és az ebédlőben is tömegnyomor várható.

Az összevonásra a képviselő-testület már korábban rábólintott. „A város képviselő-testülete nagyon nehéz helyzetbe került, mert próbálja a balansz szerepét betölteni ebben a kialakult helyzetben. Csak elkéstek azok a szülők, akik sajnálatos módon az elmúlt hetekben későn kapcsolódtak be ebbe a vitába, azok számos kérdést akartak tisztázni, amire sor került talán szakmailag. De egy dologra nem derült fény, hogy az iskola fontosabb vagy a gimnázium” – jelentette ki Marenics János, Sikós független polgármestere.

A gimnázium épületében jelenleg szakképző iskola is működik, de a két oktatási intézménynek ma már más a fenntartója. A szakképzőé a Nemzetgazdasági Minisztérium, a gimnáziumé pedig a Klebelsberg Központ, csakúgy, mint az általános iskoláé. „Hogyha két fenntartó van egy iskola mögött, azt nem tartjuk szerencsésnek, és itt van egy olyan szakmai álláspont, amivel egyetértenek az iskola dolgozói, a város vezetői, a Klik helyi illetve pécsi tankerülete. Történetesen az, hogy a két iskola váljon úgy külön, hogy a szakképző külön megy, az általános iskola és a gimnázium kerül egy helyre” – ismertette Páva Péter, a Klik Pécs megyeközponti tankerületi igazgató.

A szakképző iskola az általános iskola épületébe költözne. A szülők több száz tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze, a végsőt szót az emberi erőforrások minisztere mondja majd ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!