2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Politika helyett örömtekerés

2016. április 23., szombat 18:25, frissítve: hétfő 07:30

Politikai színezet helyett a tavasz játszotta a főszerepet az I Bike Budapest szombati felvonulásán, noha az esemény előtt a két keréken közlekedőket súlyosan érintő változásokról szóló tervek kerültek nyilvánosságra.

Tavaszköszöntő felvonulás volt az I Bike Budapest, a politika, az üzengetés a háttérbe szorult szombaton. Több ezren ültek kerékpárra, hogy a fővárosban végigtekerjenek egy közös célért: Budapestet végérvényesen nyilvánítsák kerékpáros városnak, mivel egyre többen bringáznak, szükség van a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére.

Az egyik szervező a Hír TV-nek azt mondta, hogy bár most egy tavaszköszöntő felvonulást tartottak, de kétszer ennyien fognak demonstrálni, ha korlátozzák a bicikliútvonalakat. „Ez egy meghirdetett kerékpározás, amelynek nincs komoly politikai célja, nem demonstráció, hanem arról szól, hogy mindenki kapja elő a bringáját tavasszal meg nyáron, biciklizzünk, örömködjünk. Most még nincsen szükség komoly demonstrációra, mert azt sem tudjuk igazából, hogy mi van. Majd ha kiderül, és jó irányba mennek a dolgok, akkor mindenki örülni fog, ha nem jó irányba, akkor még egyszer ennyien kijövünk” – hívta fel a figyelmet Sinka Károly szervező.

Nemrég szivárogtattak ki a 444.hu-nak egy városvezetői értekezleten készült dokumentumot, amely szerint a főpolgármester több korábbi, a kerékpárosoknak kedvező intézkedést is visszavonna. Bővebben>>>

Megszüntetnék például az olyan párhuzamosságokat, mint a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol a kerékpárosok a buszsávot is használhatják, noha van kerékpárút is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!