2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Íme minden idők legnépszerűbb játéka

2016. július 18., hétfő 20:32, frissítve: hétfő 20:33

Minden idők legnépszerűbb mobiltelefonos játékát dobta piacra a japán Nintendo, a Google-lal közösen. A Pokémon Go nevű játék világszerte tömeghisztériát okozott és most Magyarországra is megérkezett. Az elmúlt napokban itthon több mint 6000 rajongója lett és egyre többen igyekeznek megszerezni az ingyenes alkalmazást. A játékosok a bélyeggyűjtéshez hasonlítják a virtuális lények megszerzéséről szóló szenvedélyüket. A cél az, hogy minél több figurát szedjenek össze az alkalmazás segítségével, létező helyszínekről. A játék Amerikában 1,6 milliárd dollárt hoz naponta.

Mobiljukat nyomkodó fiatalok lepték el a hétvégén a Central Parkot New Yorkban. Egy nemrég megjelent játék, a Pokémon Go rajongói vadásztak egy különleges lényre. „Ezek a pokémonok bárhol lehetnek, főleg lakott területen szoktak előjönni, de parkokban is rengeteget lehet találni” – mondta Lukács Barbara, a Pokémon Go Hungary szervezője.

Magyarországon két napja lehet letölteni a GPS-alapú játékot. Azóta több mint 6000 ember csatlakozott. Az egyik számítógépes szaklap főszerkesztője szerint a Pokémon Go világszerte hatalmas siker. „Magyarországon is egy nap alatt a legtöbb pénzt hozó mobiljáték lett, legalábbis az egyik ilyen digitális boltban mindenképp. Ennek a nyárnak mindenképpen a slágerterméke. Hogy egy év múlva is ugyanennyien fognak-e vele játszani vagy akár még többen is, az persze egy nagy kérdés, de szerintem ezt a nyarat a Pokémon Go pénzügyileg is meg a hírek tekintetében is letarolta” – fogalmazott Bényi László, az IGN Hungary főszerkesztője.

Bár az alkalmazás ingyenes, néhány – a játékhoz fontos – kiegészítőért fizetniük kell a játékosoknak. „A Nintendo részvényeinek összértéke mintegy 17 milliárd dollárral emelkedett két hét leforgása alatt, azaz közel duplázódott. Kontextusba helyezve a dolgot: ez igazából nagyobb, mint az egész mobilos játékpiac, úgyhogy igaziból nagy kérdés, hogy mennyire indokolt ez a hatalmas árfolyam-emelkedés. Azt ugye látni kell, hogy ez egy ingyenes játék, viszont az alkalmazáson belüli vásárlásokból hatalmas bevétele lehet a Nintendónak” – nyilatkozta Fekete Beatrix, a Portfolio.hu elemzője.

A Pokémon figurákat a japán Nintendo 20 éve szerepelteti a piacon. A mostani játékot egy amerikai cég csinálta, ahol a Nintendo mellett a Google volt a másik befektető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!