2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Perben reménykednek, hogy bizonyítsák igazukat

2016. április 29., péntek 19:47, frissítve: péntek 20:23

Újra földet foglaltak a bábonymegyeri gazdák. Ezúttal azt a lucernát kezdték kaszálni, ami azon a területen nőtt, amely szerintük a tulajdonuk. A földet tiltakozásuk ellenére decemberben mégis elárverezték.

A nyolchektáros területet majdnem 12 millió forintért árverésen vásárolta meg tavaly decemberben egy gazda. A bábonymegyeriek azonban úgy tudták, hogy az övék, kárpótlásba kapták a kilencvenes évek elején. Ezt többször jelezték a földalapkezelőnek, ennek ellenére kiírták licitálásra. A törvény szerint januárban ki kellett volna függeszteni a helyi jegyzőnek a nyertes nevét, de ez azóta nem történt meg.

– Kifüggesztve egyelőre se Sárváron, se Somban nem lett.
– Mi lehet ennek az oka?
– Én szerintem valami bűzlik, valami nincs rendjén. Az, hogy 15 évig nem vette észre senki sem, hogy mi ezt munkáljuk. Most, 15 év után, amikor már állami támogatást tudtak felvenni rá, akkor mindjárt észrevették” – mondta Paksi István bábonymegyeri gazda a Hír TV-nek.

A területet az új tulajdonos lucernával vetette be. A bábonymegyeriek jelképesen ezt kaszálták le, szerintük ugyanis a föld az övék. Köztük volt Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő is. „A magyar föld és a magyar vidék sorsa azon múlik, hogy vajon a jogszabály-alkotói szintig eljut-e azoknak az embereknek a problémája, akik mindennap ezeken a földeken dolgoznának, és szemlátomást azon rendszer változott meg, hogy ezen érdemben legyen előrelépés” – véli Sallai R. Benedek.

Az LMP-s politikus azt mondta, azért kezdték a területet kaszálni, hátha emiatt beperli őket valaki, és akkor esélyük lehet arra, hogy bíróság előtt tudják bebizonyítani az igazukat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!