2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Összeül a kormány, a brüsszeli „támadás” lesz a téma

2015. március 4., szerda 15:00, frissítve: szerda 15:57

A kormány még ebben a hónapban tárgyal arról, hogyan védje meg a rezsicsökkentést Brüsszellel szemben – jelentette be Németh Szilárd.

Az Európai Bizottság múlt héten indított kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben, szerintük ugyanis a magyar energiaszabályozás nem felel meg az uniós jognak. A fideszes országgyűlési képviselő hozzátette, a brüsszeli bürokraták az energiavállalatok érdekeit szolgálják.

„A hogyanra még nem tudok pontosan válaszolni, minden eszközzel. Tehát azt mondtam, hogy én arra kaptam megbízást, hogy a rezsicsökkentés politikáját és magát a rezsicsökkentés eredményeit védjük meg, és ebben minden eszközt és minden törvényes és szabályos eszközt meg kívánunk mozgatni. A kormány is fog erről tárgyalni. Kell is, mert megérkezett a kormányhoz ez a felszólító levél” – mondta Németh Szilárd.

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen az energiaszabályozás miatt – írtuk meg korábban a Bruxinfóra hivatkozva. Az Európai Bizottság szerint a magyar jogszabályok uniós jogot sértenek. Leginkább azt kifogásolják, hogy a hálózati tarifa a háztartásoknál és közintézményeknél alacsonyabb, mint a többi fogyasztónál.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!