2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Orrvérzéssel vitte be fiát, injekciókat kapott, lekötözték

Hír TV

2018. május 1., kedd 09:10, frissítve: kedd 13:57

Három éve küzd egy édesanya azért, hogy felelősségre vonják azt az orvost, aki miatt elvesztette 21 éves fiát. A nő orrvérzés miatt vitte be a dunaújvárosi kórházba a gyermekét, ahol azonnal a pszichiátriára irányították és drogelvonókon használt injekciókat adtak be neki. Két nappal később a fia meghalt. A nyomozás során kiderült, hogy az orvos hibázott, de az ügyészség mégsem vonja felelősségre, mert túl idős.

Dóra Sára egy megtört édesanya, aki három éve harcol azért, hogy végre felelősségre vonják azt, aki miatt 21 éves fia 2015 áprilisában egyik napról a másikra meghalt a dunaújvárosi kórházban. Egészen pontosan a pszichiátrián. Egy olyan osztályon, ahol gyakorlatilag semmi keresnivalója nem lett volna.

„Hajnal két óra felé jött haza a kisfiam, mert mindig megvártam, mikor hazajött a buliból, addig nem tudtam lefeküdni. Beszéltem vele még egy üveg sört hazahozott a kezébe, ami nem volt felbontva. Beszélgettünk, mondta, hogy lefekszik, nem éhes” – mesélte az anya.

„Másnap viszont úgy ébredt, hogy folyt az orrából a vér. És akkor hívtam ki a mentősöket” – folytatta.

A mentősök ellátták a fiatalt, de úgy ítélték meg, hogy nem kell kórházba vinni. Az édesanya azonban aggódott és mégis bevitte a fiát a sürgősségire. Onnan azonnal a pszichiátriára küldték.

„Elmentem még egyszer megkeresni a főorvos asszonyt, hogy még egyszer tisztázzam vele a dolgokat, hogy csak infúziót kap és utána hazajöhet. Na, mire én visszamentem a kisfiamhoz, mert nem találtam a főorvos asszonyt, mondja az Árpika, hogy kapott egy szurit” – részletezte már a kórházban történteket az anya. 

Az injekciókoktélban erős nyugtatók voltak, olyanok amilyeneket drogfüggőknek adnak. Csakhogy az asszony állítja: fia soha életében nem kábítószerezett. Azt meséli: a kórházban is mondta, de nem foglalkoztak vele. A fiú pedig, egyre rosszabbul lett. Másnap a zárt osztályon találták. Leszíjazva. Bepelenkázva. Embertelen körülmények között.

-Senkivel nem tudtam beszélni. Senkivel. És akkor megnyugtatott. Nyugodjanak meg, holnapra az Árpikának semmi baja nem lesz.
-Riporter: És akkor mi történt másnap?
-Reggel 5 óra 55-kor jött a telefon, hogy a kisfiam meghalt.

Ahhoz hogy a rendőrség egyáltalán nyomozni kezdjen, a családnak sokáig kellett harcolnia. Ügyüket egy olyan alapítvány karolta fel, amelyik évek óta a pszichiátriákon történt panaszos esetekkel foglalkozik.

„Végül aztán a rendőrségi vizsgálat oda futott ki, hogy a szakértői vélemények alapján megállapították, hogy bűncselekmény történt az ügyben” – mondta az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Közép-Európa Alapítvány elnöke, Dobos János.

Aztán az ügyészség mégis úgy döntött, hogy egyelőre nem vonják felelősségre azt a főorvosnőt, aki hibázott, mert túl idős. Hogy a doktor pontosan miben mulasztott, és hogy a családnak milyen jogorvoslati lehetőségei maradtak, kiderül a Riasztásból.

 

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!