2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nyomozás indul, L. Simon nem kommentálja

2016. április 19., kedd 20:35

Nem kommentálja a Miniszterelnökség államtitkára a földprivatizáció miatt indított nyomozást. Az LMP szerint L. Simon László az egyik olyan politikus, akinek hozzátartozója gyanúsan olcsón vehetett állami földet.

280 millió forintot költöttek földre az árveréseken L. Simon Lászlóék, a Miniszterelnökség államtitkárának felesége a Velencei-tó környékén vett parcellákat. Az LMP szakpolitikusa gyanúsan olcsónak találta az L. Simonék által megszerzett területek kikiáltási árát is. Sallai R. Benedek feljelentést tett.

„Az volt a benyomásunk, hogy néhány esetben a Nemzeti Földalap nem objektív, piaci árakat vett figyelembe, hanem a helyi átlagtól is jelentős mértékben eltérőeket. Ezért tettem személy szerint én feljelentést országgyűlési képviselőként arra hivatkozva, hogy feltételezhető a hivatali visszaélés gyanúja” – fogalmazott a képviselő.

A kulturális örökség védelemért felelős államtitkár ma Komáromban tartott terepszemlét, ahol egy római kori katonaváros romjaira bukkantak gátépítés közben. A régészeti feltárás folytatásához a kormány 25 millió forintot ad – jelentette be a politikus, de a nyomozással kapcsoltban is kérdeztük:

„– A Nemzeti Földalap az illetékes, ezt tudom mondani.
– Ön szerint nem jutottak vagy az ön felesége nem jutott áron alul a földekhez?
– Még egyszer mondom, a Nemzeti Földalap az illetékes ebben a kérdésben.”

Az LMP szerint hasonlóan olcsón jutottak állami földhöz Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter rokonai is. Az ellenzéki párt feljelentését az ügyészség először elutasította, majd a döntést felülbírálta, és elrendelte a nyomozást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!