2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nok: a tehetősebbnek lejt a pálya

2016. március 18., péntek 09:04, frissítve: péntek 11:04

A Pénzcentrum internetes portál szerkesztője szerint a tehetősebbeknek kedvez a kormány új otthonteremtési programja, a nemzeti otthonteremtési közösség. Hiszen az jut hamarabb lakáshoz, aki többet fizet.

Ráski Péter szerint a lakástakarék-pénztári befizetésekkel ellentétben a nokhoz befizetett összeget nem védi az Országos Betétbiztosítási Alap, így arra állami kártalanítási kötelezettség nem terjed ki. „Ez nagy különbség a befizetéseknél, hogy a lakástakarékpénztárakat, ugye mivel betétekről beszélünk, ezért OBA garancia védi 30 millió forintig, itt ez nincsen meg. Ezt egyébként ki is emeli a jogszabály, hogy OBA garancia nincsen. Nyilvánvalóan ez különbség a két rendszer között. Én azt gondolom, hogy lakáscéltól függ az, hogy kinek melyik lehet jó” – fogalmazott Ráski Péter.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Mint ismert, Rogán Antal kabinetminiszter egy nap alatt keresztülverte a parlamenten a lakástámogatási rendszert kiegészítő ötletét. A nemzeti otthonteremtési közösség, azaz a nok szervezését a teljes ellenzék államilag legalizált pilótajátéknak minősítette. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!