2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Nem csak a bérek miatt mennek el az egészségügyi dolgozók

Hír TV

2017. november 23., csütörtök 10:30, frissítve: csütörtök 10:55

A külföldön dolgozó magyar orvosok 57 százaléka 35 éves vagy annál fiatalabb, míg a hazánkban dolgozó orvosok átlagéletkora 49 év.

Nem csak a béreken múlik az egészségügyi dolgozók elvándorlása – jelentette ki Hegedűs Zsolt Newsroom című műsorunkban. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint az elvándorláshoz a fizetések mellett a jobb munkaminőség és az életkörülmények is hozzájárulnak. Hegedűs Zsolt visszautasította Balog Zoltán humánminiszter azon kijelentését, mely szerint maffiamódszerekkel csábítják külföldre az egészségügyi dolgozókat.

„Én maffiamódszerről nem beszélnék, hanem egy fantasztikus szolgáltatásról, mert ott külföldön nagyon megbecsülik az egészségügyi szakdolgozókat. Ennek a megbecsülését várnánk már itt is Magyarországon, hogy prioritás legyen az egészségügy, és ne csak téglába és betonba öntsük a milliárdokat, hanem a humán erőforrásba és a szürkeállományba, hogy itt tartsuk azt a szakorvost, és ne menjen az érsebész, a szülész-nőgyógyász vagy az altatóorvos Angliába vagy Skandináviába” – fogalmazott az alelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!