2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Balog: Maffiamódszerekkel csábítják külföldre az egészségügyi dolgozókat

Hír TV

2017. november 21., kedd 13:53, frissítve: kedd 14:37

Az emberi erőforrások minisztere szerint ha a béreket nem tudják versenyképessé tenni, akkor plusz-családtámogatásokkal lehetne itthon tartani a fiatalokat.

Balog Zoltán az Országgyűlés népjóléti bizottságában éves meghallgatásán az orvoselvándorlásról azt mondta, ha a béreket nem tudják versenyképessé tenni, akkor plusz-családtámogatásokkal lehetne itthon tartani a fiatalokat. Példaként a családi otthonteremtési kedvezményt és a havi 5000 forintot jelentő házassági adókedvezményt említette.

Csak a fogorvosok kivándorlása csökkent

Nem állt meg az orvoselvándorlás, nagyságrendileg ugyanannyian hagyták el az országot az év első felében, mint egy évvel korábban – írja a Világgazdaság az Állami Egészségügyi Ellátó Központ legfrissebb adatai alapján.

2017-ben 324 orvos, 327 egészségügyi szakdolgozó és 19 gyógyszerész kért hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzéshez. Egyedül a fogorvosok kivándorlása csökkent. A magyar szakembereken túl 208 Magyarországon végzett külföldi is kikérte a hatósági bizonyítványát. Az elvándorlók közül legtöbben Németországba mentek, de sokan választották Ausztriát és Angliát is. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint idén nyáron a humán egészségügyi és szociális ellátás területén 7028 állás volt betöltetlen.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!