2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Vámos: Munkavállalók ezrei és tízmilliárdok kellenek

2016. április 22., péntek 12:35, frissítve: péntek 12:39

Több ezer munkavállaló felvételére és több tíz milliárd forintnyi bérpótlék kifizetésére van szükség a boltok vasárnapi újranyitásához az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint.

Vámos György a Hír TV-nek megerősítette: a bérpótlék mellett az is pluszköltség a cégeknek, hogy a szakemberhiány miatt időközben sok helyen emelni kellett a fizetéseket. A Világgazdaság szerint míg a múlt hét utolsó napján csak az üzletek harmada vállalta az újranyitást, addig most vasárnap már majdnem teljesen visszaáll a boltzár bevezetése előtti rend.

„Vannak további járulékos költségek, hiszen a több villanyvilágítás, a több takarító, a takarítás, a több biztonsági őr mind-mind pénzbe kerül a kereskedőnek. Ráadásul kell felvenni alkalmazottakat, hiszen ha megnézzük a statisztikákat, látni lehet, hogy 2015-ben a boltzár bevezetését követő hónapokban mind a foglalkoztatás, mind az alkalmazottak száma a négy főnél nagyobb vállalkozásoknál a kiskereskedelemben csökkent, tehát létszámcsökkenés volt, ezt most valamilyen módon pótolni kell” – mondta Vámos György.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!