2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Metrófelújítás: „Az EB nem ellenzi, csak másik utat ajánlott”

2016. július 14., csütörtök 15:31, frissítve: csütörtök 16:03

Lázár János szerint a hármas metró felújítása hitelből is megtérül, ezért nem akar adni uniós támogatást az Európai Bizottság a beruházásra.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, hogy a kormány kész garanciát adni ahhoz, hogy a 193 milliárd forintos beruházást a főváros hitelből valósítsa meg.

„Az Európai Bizottság nem kritizálta a fővárost, nem kritizálta a kormányt az ötlet miatt. Az Európai Bizottságnak szakértői szinten, a velünk folytatott egyeztetések alapján az volt a véleménye, hogy erre akár hitelt is érdemes fölvenni, mert a hitel megtérül a jelenlegi számok és számítások alapján. Tehát nem ellenzi – a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben – az M3-as metró rendbetételét, ügyének megoldását az Európai Bizottság, csak egy másik útvonalat ajánlott a kormányzat figyelmébe” – közölte Lázár János.

A sajtóhírek szerint az Európai Bizottság korábban már informálisan jelezte, hogy a metrófelújítást nem támogatja, mivel az eredeti tervekkel ellentétben nem hosszabbítják meg a vonalat. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!