2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Megerőszakolta nevelt lányát, 12 évet kapott

2016. április 1., péntek 15:26, frissítve: péntek 17:27

12 év fegyházbüntetésre ítélték azt az 56 éves férfit, aki a vád szerint 9 éves korától éveken át erőszakoskodott a nevelt lányával. A védelem szerint a lány nem szavahihető, ráadásul azóta teherbe is esett egy idősebb férfitól.

„S mint köztudott, amit nem kell külön bizonyítani, hogy a roma kisebbségnél ilyen korban már nem egy esetben gyereket is szülnek” – védte ügyvédje többek között a sértett származásának emlegetésével az erőszakoskodót. A védelem szerint a lány későbbi szexuális élete is mentő körülmény. „A kiskorú sértett még a 16. életévét sem töltötte be, és már előrehaladott terhes állapotba került” – tette hozzá az ügyvéd.

„Hála a jó Istennek lett kettő közös szép gyerekünk, akiket mindenkinél jobban szeretek a világon” – mesélt sírva vér szerinti gyerekeiről a vádlott, B. József, aki szerint nevelt lánya haragudott rá, amiért többször megverte annak anyját, de egyébként sem volt szavahihető. „Kitty nagyon hazudós volt. Nagyon-nagyon hazudós volt. Volt egy olyan, hogy lopott valamit az iskolában, elmondta 15-féleképpen, és egy hét múlva mondta el az igazságot” – folytatta az ügy terheltje.

Az ügyészség korábban a középmértéket meghaladó fegyházbüntetést indítványozott B. József számára, ennek mértéke közel 14 év. Végül kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, mivel a védelem az ítélet után azonnal felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!