2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Matolcsy azt üzeni, hogy mindent lehet”

2016. május 30., hétfő 15:16, frissítve: kedd 08:26

A nemzeti vagyont gyarapítják a jegybanki alapítványok által megvásárolt ingatlanok – a kormány képviselője szerint. Az LMP parlamenti képviselője viszont társadalmi kockázatot lát Matolcsy György vezetési stílusában. A Fidesznél az őszödi beszéd volt a téma az Országgyűlésben.

Egy olasz maffiacsalád is megirigyelhetné, ahogy Matolcsy György kitömte közpénzzel a saját rokonait – mondta napirend előtti felszólalásában az LMP-s Schmuck Erzsébet.

„A Matolcsy György által vezetett nemzeti bank botránya veszélyes Magyarországra, Matolcsy György ma kockázatot jelent a magyar társadalom egészére, Matolcsy György, rajta a miniszterelnöki jóváhagyás pecsétjével, azt üzeni, hogy mindent lehet, csak kellő politikai hátszélre és támogatottságra van szükség” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A jegybanki alapítványok a közjót szolgálják a közgazdasági képzés megújításával, a kutatások támogatásával és az ösztöndíj-alapításokkal – hangoztatta válaszában a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

„Számos nemzetközi példát találunk arra is, hogy a jegybank ingatlanokat vásárol, az MNB ingatlanvásárlásai döntően az alapítványok működéséhez szükségesek, fontos kiemelni, hogy ezen vásárlások olyan befektetéseknek tekinthetők, amelyek értékállandóságukkal biztosítják azt, hogy a rájuk költött forrás gazdagítsa a nemzeti vagyont” – fejtette ki Tállai András.

„2006. május 26-án fordulóponthoz érkezett a rendszerváltozás utáni demokratikus Magyarország” – emlékezett meg Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének tizedik évfordulójáról a fideszes Répássy Róbert.

„Egy zárt frakcióülésen titokban az akkori pártelnök-miniszterelnök elismerte, hogy a választókat megtévesztették, a választókat hazugsággal bírták rá arra, hogy a kormányzó pártot támogassák” – tette hozzá.

A 2006-os hazugságokért nagy árat fizetett az ország a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint. „Abban az időszakban, amikor hazudtak reggel, délben meg este, a magyar gazdaság romokban volt, volt olyan év, amikor 7 százalékkal töpörödött a gazdaság, amely 2010-re az összeomlás szélére került” – fogalmazott Dömötör Csaba.

A baloldal máig nem lábalt ki abból a morális válságból, amelybe Gyurcsány Ferenc taszította – zárta a beszédét az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!