2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Már a Jobbik-tagoktól is elfogadnák a bocsánatkérést

2017. augusztus 28., hétfő 20:41, frissítve: kedd 07:34

A Fidesz után telefonos kampányba kezdett a Demokratikus Koalíció is: hétvégi kampánynyitó nagygyűlésére toboroz résztvevőket. A nagyobbik kormánypárt közben még mindig várja Vona Gábor bocsánatkérését, amit a Jobbik elnöke a félelem jelének tart.

Rákapcsolt a kampányra a Fidesz.

„Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk” – részlet a Fidesz tájékoztató kampányának nevezett telefonos üzenetből.

A nagyobbik kormányzó párt korábban telefonon hívta fel a nyugdíjasok figyelmét Vona Gábor Facebook-bejegyzésére, amelyben szerinte minden idős embert megsértett. Halász János hétfőn is bocsánatot várt Vona Gábortól, de már a pártelnök nevében, a Jobbik tagjaitól is elfognának egy mea culpát.

„Az országos tájékoztató kampányunk egy új elemmel bővül: a Fidesz országgyűlési képviselői, választókerületi elnökei, helyi politikusai meg fogják kérni a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot Vona Gábor helyett” – tette hozzá Halász János.

A Jobbik elnöke szerint a Fidesz próbálja lejáratni a pártját. Vona Gábor szerint a kormánypárt felhívására nem kell reagálni. „Orbán Viktor fél tőlem, a Fidesz pedig fél a Jobbiktól, és nagyon jól teszi, mert 2018-ban le fogjuk váltani, és ez a telefonhívás ennek a félelemnek egy kétségbeesett megnyilvánulása. Egy kétségbeesett próbálkozás, ami szerintem inkább kontraproduktív, de ez már nem az én problémám” – reagált az ellenzéki pártelnök.

Közben a Demokratikus Koalíció is telefonos kampányt indított. Alelnöke szerint a Fidesznél nem a módszerrel, hanem a tartalommal van probléma. „Nem önmagában a telefonhívásokkal van a baj, hanem sokkal inkább azzal, ami a telefonhívások során elhangzik. A Demokratikus Koalíció nem ugyanazokkal a célokkal, nem ugyanazzal a tartalommal hívja fel a választópolgárokat, mint ahogy azt a Fidesz teszi. Nem ellenségeket akarunk kreálni, hanem azt mondjuk el, hogy mire számíthatnak akkor, ha a DK-ra szavaznak” – közölte Niedermüller Péter.

A DK a párt szombati nagygyűlésére mozgósít telefonon, de egy gomb megnyomásával Orbán Viktor és Európa között is választhatnak a felhívottak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!