2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország katonaiattasé-hivatalt nyit Zágrábban

2016. április 29., péntek 20:38, frissítve: péntek 20:40

Katonaiattasé-hivatalt nyit Magyarország Zágrábban – egyebek mellett erről állapodott meg a honvédelmi miniszter és horvát kollégája.

Simicskó István és Josip Buljevic Budapesten egyeztetett a kétoldalú katonai együttműködésről. A NATO integrált légtérvédelmi rendszerében való részvételben is erősítenék a két ország kapcsolatát. A miniszterek hasonló módon kezelik a migrációs nyomást, bár Josip Buljevic hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy mielőbb le lehessen bontani a két ország között felhúzott kerítést.

„Horvát barátainkkal az együttműködés katonai területen kiváló, szeretném elmondani azt is, hogy a migrációs válsághelyzetet és a migrációs folyamatot gyakorlatilag ugyanolyan módon és ugyanolyan formában látjuk, az ebben rejlő biztonsági kockázatokat is hasonló módon ítéltük meg, és az ebben való együttműködésünk szükségszerű. Történelmi helyzetünk okán is, földrajzi elhelyezkedésünk okán is, világlátásunk okán is az együttműködés egyértelműen fontos mind a két nép, mind a két ország számára” – jelentette ki Simicskó István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!