2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Letelepedési kötvények: az adatvédelmi hatósághoz fordulnak

2016. április 2., szombat 13:30, frissítve: szombat 14:14

Az adatvédelmi hatósághoz fordul a PM, hogy megtudja, a letelepedési kötvények árusítása megfelel-e a közpénzekre vonatkozó átláthatósági jogszabályoknak.

A párt elnökségi tagja szerint a nagyobbik kormánypárt titkolózik, szerintük ezért nem mentek el a Fidesz képviselői arra az albizottsági ülésre, amely a letelepedési kötvényeket értékesítő offshore cégek bevételeit vizsgálta.

„A Fidesz gyakorlatilag minden erejével azon van, hogy valahogy eldugdossa a letelepedési biznisz környékén sertepertélő kormányzati vagy kormányközeli kétes alakokat. Mi viszont azt gondoljuk a PM-ben, hogy mivel a letelepedési kötvények vásárlása körül valaki azért fizet, hogy tudjon csatlakozni a magyarok közösségéhez és Magyarországon tudjon élni, éppen ezért ezek közpénzek, éppen ezért nem forgalmazhatják ezeket a letelepedési kötvényeket olyan offshore cégek, amelyeknek egyébként nem ismerjük a mérlegét, nem ismerjük az év végi zárszámadását, nem ismerjük a díjtáblázatait” – fejtette ki Barabás Richárd, a PM elnökségi tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!