2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lehet pályázni hűtőgépcserére

,

2016. július 4., hétfő 11:30, frissítve: hétfő 15:00

A kormány is belepótol az új hűtő vagy fagyasztó árába. 500 millió forintos keretösszeget biztosít vissza nem térítendő támogatásként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háztartási nagygépek cseréjére. A Hajdú-Bihar megyeiek hétfőtől pályázhatnak a támogatásra.

„Télen nincs fűtés és penészedünk. És itten elkezdett penészedni, és hiába takarítjuk le, ez visszajön.” Ez csak az egyik problémája az Oláh család hűtőjének. A hétéves gép nyáron sokat fogyaszt, mert a legnagyobb fokozatra kell állítani, hogy jól hűtsön. Emellett az is előfordul, hogy magától leolvaszt és áll alatta a víz. Szeretnék lecserélni, de nincs rá elég pénzük.

„Önerőből most nincsen lehetőség. Hát hat gyerek mellett kell, mert szalámi, vaj, ez-az, hát az romlandó, azt szeretik reggelire, vacsorára, muszáj a hűtő” – mondta Oláh Sándorné Kecskés Judit.

Több rászoruló nagycsaládos és nyugdíjas problémája megoldódhat, mivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 500 millió forintos keretösszeget biztosít hétfőtől a hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjére.

Az üzletekben már most rengetegen nézelődnek hűtő után. Hajdú-Biharban a nagycsaládosok és a nyugdíjasok július 4-től, további magánszemélyek pedig július 6-tól igényelhetnek támogatást. A szakemberek szerint úgy érdemes aszerint dönteni, hogy hosszú távon mennyit takaríthatunk meg az új hűtővel.

„Főleg a felső kategóriájú hűtőkben érdemes válogatni. Ez nyilvánvalóan nemcsak 10 évre szól, nem 20 évre szól, hanem nagyon sokáig szól. Havonta 2-3 ezer forintot is megspórolhatunk egy jól fogyasztó hűtővel” – mondta Laboncz Eszter értékesítő.

A támogatás mértéke más-más a különböző energiaosztályú készülékeknél, 25 és 45 ezer forint között mozoghat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!