2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Lázár: Németország meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket

2015. szeptember 3., csütörtök 12:37, frissítve: csütörtök 19:08

A magyar hatóságok Budapest és a magyar–osztrák határ között el fogják végezni a schengeni kötelezettségekkel kapcsolatos szükséges ellenőrzéseket, ezt Lázár János közölte a szokásos csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nyomatékosította, hogy a rendőrség feladata nem az erőszak, hanem az ország védelme. A miniszter egyúttal arra kérte a bevándorlókat, tartsák be Magyarország törvényeit és az EU szabályait, regisztráljanak, és ha menekültek, adják be a kérelmet. Lázár János ugyanakkor kiemelte: a legnagyobb probléma, hogy Németország félreérhető kijelentéseket tett a menekültügyben.

„Németország meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket, befogadást ígérve nekik, korlátlan belépést és korlátlan maradást Németország területén. Ez a nyilatkozat váltotta ki azt a reményt, amely jó néhány migránsban kialakult, hogy Németországba korlátozások nélkül beléphet. A német kormány – meggyőződésünk szerint – kommunikációs hibák tömegét elkövetve egy olyan helyzetet állított elő, amikor az egyik nap hívták a bevándorlókat, a másik nap pedig ellenőrzésre próbálták őket kötelezni” – fogalmazott Lázár János.

Tekintse meg Lázár János teljes sajtótájékoztatóját:

A német nagykövetség a sajtóra mutogat

A német nagykövetség az Indexnek megerősítette korábbi álláspontját, miszerint Németország a megfelelő tájékoztatást adta menekültügyben. A képviselet Lázár János szavaira reagálva visszautasította azt, hogy a német kormány meghívta volna a szír menekülteket, szerintük a sajtó hibájából terjedt el, hogy nem alkalmazzák a szírek esetében a dublini egyezményt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!