2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lázár: Lopakodó, sunyi módon szervezik a betelepítést

Hír TV

2017. november 9., csütörtök 14:38, frissítve: csütörtök 15:31

51 milliárdot ad a kormány határvédelemre – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János.

A Honvédelmi Minisztérium 12 milliárdot, a Belügyminisztérium 39 milliárdot kap a kormánytól határvédelemre – jelentette be a kancelláriaminiszter. Lázár János szerint erre azért van szükség, mert Magyarországon jelenleg 600-700 illegális bevándorló van, és 1500-an próbálnak bejutni, de hazánk Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa, és ez így is kell maradjon.

Megerősítette a hírt, miszerint a határkerítést építő egyik alvállalkozó nem lett kifizetve, de mindenkit biztosított arról, hogy a helyzetet tisztázni kell, a munkát pedig ki kell fizetni.

Szórakoznak Magyarországgal

„Az Európai Parlament baloldali és liberális képviselői folyamatosan Magyarországgal és Lengyelországgal szórakoznak, a lengyelekkel az emberi jogok, Magyarországgal pedig a kerítés miatt” – véli Lázár, aki szerint ezek a képviselők az Európai Unió szégyenpadjára ültetnék hazánkat, és negyedévente fontosnak tartják azt, hogy megszidják Magyarországot.

„Mi kellő tisztelettel, kellő alázattal és szerénységgel azt kérjük minden EP-képviselőtől, hogy tartsák tiszteletben a magyar embereket, és ne sértegessék őket. Mi sem foglalkozunk más országok belpolitikájával” – hangoztatta Lázár János.

Soros csatasorba szólít

„Soros György meglátogatja és csatasorba hívja az európai parlamenti képviselőket Magyarország és Lengyelország ellen” – jelentette ki Lázár, majd a kötelező kvótával kapcsolatban azt mondta: az EU hiába mondja mindig azt, hogy ez csak egy ötlet, ugyanis jelenleg is arról tárgyalnak, hogy az unió határain kívül levő migránsokat hogyan kellene behozni az unió területére, és „lopakodó, sunyi módon szervezik a betelepítést”.

A kormány kitart álláspontja mellett, miszerint le kell zárni a balkáni útvonalat, és meg kell védeni a még nem bevándorlóországokat attól, hogy azzá váljanak.

A miniszter beszélt arról is, hogy az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz hazánkkal szemben, mivel szerinte „irreális válaszadási kötelezettséget ad például a kötelezettségszegési eljárásokban: „nem akarnak velünk kesztyűs kézzel bánni, de mi ezt nem is akarjuk, csak azt, hogy ugyanúgy bánjanak velünk, mint más országokkal” – mondta Lázár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!