2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Elbukhatja házát a határkerítés miatt

Hír TV

2017. november 9., csütörtök 08:26, frissítve: csütörtök 16:09

A teljes csőd szélén áll az a határkerítést építő alvállalkozó, aki mindeddig csak az előleget kapta meg munkájáért.

Elbukhatja a házát a határkerítés építése miatt – állítja egy sándorfalvi vállalkozó. Az RTL Klub Híradójának a szakember azt mondta, csöveket fektetett, oszlopokat betonozott, a szerződés szerint 11 kilométer hosszan, kilométerenként 8,7 millió forintért, ám a csaknem 96 milliós munkáért eddig csak előleg jött, 60 millió forintot nem kapott meg.

A házára kölcsönt vett fel, és most attól fél, hogy elbukhatja, ráadásul más cégeknek is tartozik 6 millió forinttal. A vállalkozó azt mondja, már meg is fenyegették.

A vállalkozó a Hír TV-nek úgy nyilatkozott, hogy pénteken egy tárgyaláson keresik majd a megoldást a problémára, ide minden érintettet meghívtak.

A második kerítésre, az úgynevezett okoskerítésre 28,4 milliárd forintot költött a kormány tavasszal.

Lázár: Mindenkit kifizet a kormány

Minden vállalkozót és alvállalkozót, aki részt vett a határkerítés felépítésében, kifizet az állam - ezt Lázár János mondta a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: a kormány 51 milliárd forintot biztosít a határvédelemre év végéig.

„A Belügyminisztériumhoz tartozó büntetés-végrehajtásnak és a Magyar Villamosművekhez tartozó OVIT-nak kell megtalálnia az alvállalkozót, és vele a kapcsolatot felvenni. Én elolvastam a két tárca beszámolóját ezzel kapcsolatban, amit miniszterelnök úr kért, és ebből világosan kiderül, hogy az elmúlt napokban, november 6-án például a Belügyminisztérium azonnal egyeztetést kezdeményezett a panasztevő megkereséseire, illetve hát a panasz kivizsgálása céljából, hogy hogyan tudják ezt rendezni. Lényeg a lényeg, hogy a kormány kész arra, hogy aki a munkát elvégezte, az természetesen kapja meg az ellenértékét az elvégzett munkának, nem maradhat egyetlen egy olyan vállalkozó, vagy alvállalkozó, aki a kerítésépítéshez tartozó járandóságát ne kapná meg” - jelentette ki Lázár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!