2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lázár előnyös megállapodásról beszélt

2016. április 9., szombat 10:58, frissítve: szombat 10:59

Az ország számára előnyös megállapodást kötött a kormány az úgynevezett aszfaltügyben. Ezt Lázár János mondta, miután Makón egyeztetett az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosával.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a több száz milliárdnyi uniós forrásról szóló vitát megegyezéssel és nem bíróságon rendezik – erről a kormány hétfőn tárgyal. Az alkuval Corina Cretu sem jár rosszul. Lázár János ugyanis arról biztosította, hogy a visegrádi négyekkel együtt támogatják biztosi tevékenységét a 2020 utáni uniós költségvetésekről szóló vitákban. A Népszabadság szerint mintegy 100 milliárd forinttal kevesebb uniós pénz fog érkezni. 2013-ban azért álltak le az utalások, mert Brüsszel szerint szabálytalanok voltak a közbeszerzések.

Lázár János helyettese nem tartja problémának, hogy még nem kezdődött el az új uniós költségvetési ciklusban a források lehívása Magyarországon. Csepreghy Nándor a Magyar Hírlapnak azt mondta: mivel évek óta stabil a magyar büdzsé, adott a pénzügyi mozgástér a források előfinanszírozásához. A nyertes pályázóknak a kormány egyelőre a magyar költségvetésből fizet, eddig 23 milliárd forint ment el ilyen célra. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a csúszással a szocialista kormányokat okolja, szerinte 2007-ben születtek hibás döntések.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!