2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

„Kubatov falanx”: minden ellezéki párt elítéli, a Fidesz hárít

2016. február 23., kedd 17:35, frissítve: kedd 21:14

Az ellenzéki pártok mindegyike elítélte a Nemzeti Választási Irodánál kialakult helyzetet. Az LMP feljelentést is tett a történtek miatt. A Fidesz alelnöke pedig hárított, szerinte a nagyobbik kormánypártnak semmi köze az egészhez. Az Együtt politikusa, Juhász Péter viszont közben megtudta, a bomberdzsekis kopaszok közül kettő is a Kubatov Gábor vezette FTC biztonsági cégének alkalmazottja.

A politikai terrorizmus eszközrendszerét felhasználva akadályozta meg a Fidesz, hogy a szocialisták benyújtsák népszavazási kérdésüket a vasárnapi boltzárról – az MSZP elnöke szerint. Tóbiás József is a Fradi ultrák közleményére hivatkozott. „A Kubatov-féle Fradi Security tagjai voltak azok, akik falanxként megakadályozták, hogy magyar állampolgárok a vasárnapi zárva tartás feloldása ügyében népszavazással éljenek” – hangoztatta Tóbiás József.

Juhász Péter Facebook-bejegyzésében két jelenlévő férfit meg is nevezett. Az Együtt politikusa úgy tudja: mindketten visszaeső bűnözők, egyikük fél éve szabadult a börtönből. A választási irodánál történtekkel egy időben ülésezett a Nemzetbiztonsági Bizottság. „A rendészeti államtitkár úrtól már tájékoztatást kértem, ő is ugye itt ült, illetve korábban a rendészeti bizottság ülésén. Azt ígérte, hogy tájékozódik és a következő bizottsági ülésen tájékoztatást fogunk kapni, de szégyenletesnek tartom, ami ott történhetett” – árulta el Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság MSZP-s elnöke.

A népszavazás körül kialakult helyzetet a többi ellenzéki párt is elítélte. „A Lehet Más a Politika ismeretlen tettes ellen már feljelentést is tett, hiszen nagyon elítélendő dolognak tartjuk azt, hogyha megpróbálják embereknek a demokratikus jogait korlátozni” – hangsúlyozta Szél Bernadett társelnök.

A Jobbik jelentősen enyhítene a referendum feltételein. „Kicsinyesnek és kisstílűnek érezzük azt, ha ilyen eszközök bevetésével próbálnak akár lassítani, akár megakadályozni bizonyos fajta akaratnyilvánítást, azt hagyjuk, hogy milyen eszközök bevetésével, de azt látjuk, hogy hosszú távon és politikai szinten ezt a rendszert gördülékennyé kell tenni” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője.

A Fidesz alelnöke hárít: szerinte a nagyobbik kormánypártnak semmi köze a történtekhez.Gulyás Gergely szerint értékelni kell a helyzetet, de hangsúlyozta: várják a pártoktól a jelenleginél jobb szabályozásra vonatkozó javaslatot. „Most a benyújtásnál kaotikus a helyzet, eddig pedig akár a megtartásnál is lehetett volna. Ha engem kérdeznek, a két állapotból még mindig valamivel jobb a jelenlegi, de nem állítom, hogy ez az ideális. A korábbi helyzetnek ugye az volt a veszélye, hogy azonos témakörben, ellentétes irányú kérdésekről egyidejűleg lehetett népszavazást tartani” – így Gulyás Gergely.

Az emberi erőforrások minisztere is felháborítónak nevezte a nemzeti választási irodánál történteket. Balog Zoltán egy budapesti eseményen azt mondta: ha bárkit szabadságában akadályoztak, annak el kell nyernie méltó büntetését.

A klub közleményben utasítja vissza

Fotókkal támasztja alá a Kettős Mérce blog, hogy a Kubatov Gábor vezette FTC biztonsági cégének emberei akadályozták a szocialistákat a népszavazási kérdésük beadásában. A Fradi azonban közleményben tagadja a hírt. Azt írják: az egyesület nem kíván politikai kérdésekben állást foglalni, a Nemzeti Választási Irodánál megjelent személyek pedig szerintük nem állnak sem a Fradi Security sem pedig a klub alkalmazásában. Azt állítják: a férfiak Facebook-profilja lehet megtévesztő, mert sok szurkoló is a munkahelyeként jelöli meg az FTC 1899-et.

A Fradi-ultrák képviselője viszont a Hír TV-nek cáfolta, hogy bármi közük lenne a történtekhez, szerintük az ügy mögött Kubatov Gábor,Fradi-elnök áll. „

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!