2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kovács: Sem Mesterházy, sem Bajnai nem alkalmas

2015. augusztus 19., szerda 18:16, frissítve: szerda 19:11

Csak egy kíméletlen, reális programmal bíró miniszterelnök-jelölt győzheti le Orbán Viktort és a Fideszt a következő országgyűlési választáson – az MSZP volt elnöke szerint. Kovács László azt mondta: Mesterházy Attila nem volt alkalmas kihívója Orbán Viktornak, Bajnai Gordon pedig nem volt elég harcos típus a politikai küzdelem megnyerésére. A júniusi közvélemény-kutatások szerint a biztos pártválasztók 11 százaléka támogatja a Magyar Szocialista pártot, rajtuk kívül egyetlen baloldali ellenzéki párt sem éri el a 10 százalékot.

Egy nyolcvanas évekbeli underground zenekarról kapta a nevét az a csoport, amely Bajnai Gordon után most nem egy politikussal, hanem egy vízióval buktatná meg az Orbán-kormányt – értesült az Index.hu. A portál úgy tudja, a tagok között van a többi között Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter, Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere és Haris Éva, az MSZP egykori választmányi elnökhelyettese is.

Sajtóértesülések szerint a szocialisták is castingolnak, a találgatások egy eddig kevésbé ismert politikusról, Tóth Bertalanról szólnak, bár még a párthoz közel állók sem tudják: alkalmas-e erre.

Kovács László szerint szerint elmaradt az MSZP-ben a folyamatos vereségek értékelése is. A volt pártelnök sem Mesterházy Attilát, sem Bajnai Gordont nem tartja alkalmasnak arra, hogy ellenfele legyen Orbán Viktornak a 2018-as választáson. „Magyarországon bizony egy ilyen kormánnyal szemben csak az tud választást nyerni, akiben megvan a szükséges – nem jó szó rá – kíméletlenség, ugyanakkor reális programot tud fogalmazni” – fogalmazott Kovács a Hír TV-ben.

A sajtóban többször is megszellőztetett Tóth Bertalan azonban még a jelöltkeresést is kategorikusan tagadta, szerinte szenzációkeltésről van szó. Véleménye szerint sokkal fontosabb, hogy a következő jelölt mögött megfelelő legyen a politikai háttér.

„Aki kihívója lesz Orbán Viktornak, a mögé szervezni kell egy olyan politikai erőt, is, amely le tudja győzni a Fideszt és le tudja bontani majd az Orbán-rendszert. Tehát nemcsak személyben kell gondolkodni, hanem egy olyan politikai szövetségben, egy olyan politikai együttműködésben, ami még előttünk van, amit még létre kell hozni” – mondta Tóth.

A legutóbbi, júniusi közvélemény-kutatások szerint a biztos pártválasztók 11 százaléka támogatja a Magyar Szocialista Pártot, rajtuk kívül egyetlen baloldali ellenzéki párt sem éri el a 10 százalékot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!