2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Konzultálna az LMP

2017. március 28., kedd 10:12, frissítve: kedd 11:02

Szakmai konzultációt indít április végén a kilenc évfolyamos általános iskolák kérdésében az LMP.

A párt országgyűlési képviselője a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, a tervezetről a szülőket, a tanárokat, a szakembereket és az iskolákat is megkérdeznék.

Hozzátette, a 2019-ben induló rendszerről a kormányban sincs összhang, ezért úgy vélik, az csak a figyelemelterelést szolgálja. A tervezet szerint egyébként a plusz egy év az óvoda és az iskola közé épülne be.

„Jó rendszernek tartjuk a kilenc évfolyamos általános iskolát. Jó eszköznek arra, tehát jobbnak, mint a jelenlegit, sőt a legnagyobb problémára, amit a PISA-eredmények rámutatnak, arra lehet egy jó válasz, azonban kapkodva bevezetni, belenyúlni a rendszerbe, úgy hogy a tanárok se tudják, hogy mit fognak tanítani, azt se tudják pár nappal előtte, hogy milyen tankönyvből, az a legnagyobb őrültség ebben az oktatási rendszerben. Tehát hogy belenyúlni véletlenszerűen, spontán ötletektől, úgy érezzük, hogy ez a bejelentés sokkal inkább, látszik a kiforratlanságából, sokkal inkább egy figyelemelterelés, mint egy valósan és jól összeállt koncepció.”

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!