2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Kidobták a 444-et a fideszes fórumról

2017. május 5., péntek 19:44, frissítve: péntek 20:48

Megrángatta a 444.hu tudósítóját, majd elvette a telefonját az újbudai önkormányzat fideszes kabinetvezető-helyettese a párt XI. kerületi nyilvános fórumán.

A portál beszámolója szerint Szabó László, miután észrevette, hogy az újságíró videót készít, felszólította, hogy ne kamerázzon. Nem sokkal később a nő kiment a fórumnak helyet adó teremből. Ott Szabó nekiesett: kilökdöste az épületből, elvette a mobilját, és kitörölte az ott készített képeket.

A fideszes politikus ezután visszament a fórumra. Az időközben kiérkező rendőrök azt állították, hogy nem tudták azonosítani az újságíró támadóját, arra viszont nem voltak hajlandók, hogy a nővel együtt keressék meg a fideszes politikust. A nyilvános fórumon egyébként Simicskó István honvédelmi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a nemzeti konzultációról.

Halász Júlia a Hír TV-nek arról számolt be, hogy az egyik munkatársa telefonon kereste, és ezért kiszaladt a folyosóra. „Szabó László utánam jött, és közölte, hogy nem mehetek vissza a terembe. Elmondtam neki, hogy a kameraállványom bent maradt, de rám támadt, kicsavarta a kezemből a telefont, és azt mondta, hogy nem hajlandó visszaadni, amíg meg nem mutatom a kamerámat, mert azzal vádolt, hogy engedély nélkül felvételeket készítettem, ami nem volt igaz. Rögtön arra kértem, hogy hívjuk ki a rendőrséget, és a rendőrök előtt tisztázzuk, hogy tényleg nem készítettem felvételeket, de nem volt hajlandó erre, nem akarta visszaadni a telefonomat sem, és elkezdett lökdösni” – mondta a 444 munkatársa.

A Fidesz újbudai szervezete az eset után közölte: az újságíró hazudik. A párt szerint nem léptek fel erőszakosan Halász ellen, csak kikísérték, és ezt a biztonsági kamera felvételei bizonyíthatják. A szervezet rágalmazás miatt tesz feljelentést az ügyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!