2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Két év felfüggesztett az autómentőt elgázoló férfinak

Hír TV

2017. november 20., hétfő 22:38, frissítve: hétfő 22:49

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2016 márciusában gázolt el egy autómentőt. A férfinak saját magának kellett elszorítania combartériáját, ám a lábát így sem tudták megmenteni – amputálni kellett. Az ítélet jogerős.

2016. március 28-án éjfél után gázolt ittasan a vádlott. A jó látási viszonyok ellenére a sofőr nem vette észre időben az autómentő kocsi tetején működő megkülönböztető jelzést, az elakadásjelző háromszöget, a vészvillogót, de még a kocsi mellett fényvisszaverő ruhát viselő Kiss Lászlót sem. A baleset után két órával a véralkoholszintje a megengedett érték háromszorosa volt.

„Minimális reakcióideje lehetett a fiatalúrnak, mert nagyon rövid, mindössze kétméteres fékút volt, ez azt jelenti, hogy rálépett a fékre, de mire benyomta, a csattanás megtörtént” – mesélte korábban Lelkünk rajta című műsorunknak Kiss László.

A férfi életét az mentette meg, hogy az ütközés előtti pillanatban még fel tudott ugrani, de a bal lábát amputálni kellett.

„Ahogy fölugrottam, sajnos, mondhatni poénosan, megelőztem a saját lábamat, mert a roncs a két autónak a frontális ütközésében ottmaradt, és effektíve ez okozta a problémát” – emlékezett vissza.

Az ügyészség előzetesen próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért a vádlottra. A bíró két év szabadságvesztést szabott ki négy évre felfüggesztve. Emellett öt évre eltiltották a járművezetéstől.

„A cselekményt megelőző életvitele és magatartása, a cselekményhez való viszonyulása alapján a bíróság úgy találta, hogy a vádlott esetében ez a fajta lehetőség alkalmazható” – indokolta az ítéletet Gröpler Anita bíró.

Az ítélet ellen senki nem fellebbezett.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!