2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Jól halad Németh Szilárd birkózóakadémiája

Hír TV

2018. július 10., kedd 10:00

Állnak már a csepeli birkózóakadémia alapjai – mutatta meg a Facebookon Németh Szilárd. Bár eredetileg 500 millió forintról indult, később 2,5 milliárdra emelték, végül közel 4,5 milliárdból épülhet fel a Kozma István Birkózóakadémia.

A támogatást eredeti szándék szerint a szövetség kapta volna, ám végül a Fidesz-alelnök lakcímére bejegyzett és az általa létrehozott alapítvány kapta. A megbízás miatt korábban az MSZP feljelentést helyezett kilátásba, Németh Szilárd azonban mindent átláthatónak tart. Korábban a fideszes birkózóelnök nem akart beszélni a beruházás részleteiről.

A beruházás részeként első ütemben egy 4000 négyzetméteren elterülő sportcsarnok épül fel, ezt követi a 130 fő befogadására alkalmas bentlakásos kollégium, illetve képzési és sportrehabilitációs központ kivitelezése. A létesítményben 14 és 23 év közötti birkózók készülhetnek.

Az átadás 2019 őszére várható. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az akadémia fenntartója. A birkózás öt éve részesül kiemelt támogatásban. Azóta több milliárd forint áramlott a sportágba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!