2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hiába nyomoznak, a Jobbiknál még nem jártak

Hír TV

2017. november 6., hétfő 07:00, frissítve: hétfő 07:53

Már egy hónapja nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Jobbik gazdálkodásával kapcsolatban, de a Magyar Nemzet információi szerint az ellenzéki pártnál még nem jártak a nyomozók.

A párt kifogásolja, hogy az Állami Számvevőszék bejelentésére indult eljárásban meg sem hallgatták őket. Csak az ÁSZ-szal folytatott levelezést kérte a hatóság, és ezt már át is adták.

Dátumokat manipulált az Állami Számvevőszék a Jobbik gazdálkodását vizsgáló eljárásban – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában a párt képviselőjelöltje. Varga-Damm Andrea szerint az ÁSZ az ügyészségnek elküldött feljelentésben is hamis adatokat közölhetett. A politikus elmondta: a számvevőszék hamarabb jelentette fel a Jobbikot az ügyészségen, mint hogy a párt megismerhette volna az ellenőrzés részleteit. Az elektronikus adatszolgáltatás lehetőségét is a határidő előtt állították le – tette hozzá.

Nem számít sok jóra a Jobbik szóvivője az ellenük zajló ügyészségi nyomozás kapcsán; Mirkóczki Ádám korrekt, tisztességes eljárást szeretne, ám véleménye szerint kirakatper lesz az ügyből. Ezt arra alapozta, hogy szerinte „a Fidesz az összes független intézményt úgy irányítja, mintha fizetett politikai aktivisták lennének”. Itt az ügyészség mellett az Állami Számvevőszékre is utalt, amellyel – mint mondta – hiába próbáltak együttműködni, az ÁSZ ezt egyszerűen nem hagyta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!