2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Herczegh: A közösség érdeke is a gyermekvállalás

2016. április 9., szombat 17:06, frissítve: szombat 17:06

A gyermeket vállaló nők rendkívüli pszichikai és társadalmi túlterheltségnek vannak kitéve – mondta a köztársasági elnök felesége az Otthon Segítünk Alapítvány tizenötödik országos találkozóján.

Herczegh Anita egy tanulmányra hivatkozva kifejtette, hogy a gyermekvállalást sokan még ma is a családok „egyéni hobbijának” tekintik, miközben ez a közösség érdeke is. Az Otthon Segítünk Alapítvány olyan segítő szolgálatok hálózata, amelyek a családoknak nyújtanak támaszt önkéntes munkával és személyes törődéssel. A találkozón az önkéntesek munkáját is elismerték.

„Akik valaha is otthon voltunk apró vagy már cseperedő gyermekekkel, ismerjük azt az érzést, amikor boldogság ide, családi harmonikus élet oda, egyszer csak beleszédülünk a tennivalók forgatagába, és abban reménykedünk, hátha valaki a segítségünkre siet. Az Otthon Segítünk Alapítvány tizenöt esztendeje tesz így azokkal, akik néha úgy érzik, feladataik tengeréből csak a csoda mentheti ki őket” – nyilatkozta a köztársasági elnök felesége.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!