2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hatalmas adóssággal számolják fel a fideszes honatyához köthető céget

2016. április 18., hétfő 16:07, frissítve: hétfő 20:49

Másfél milliárd forintos adóssággal felszámolják a Simonka György fideszes képviselőhöz köthető agrárcéget. A DK alelnöke emiatt azonnali adóhatósági vizsgálatot követel Simonka György fideszes képviselővel szemben, és egyben lemondásra szólította fel a politikust.

A Blikk szerint nemcsak az adóhivatalnak, hanem állami szervezeteknek és több állami banknak is tartozik a Magyar Termés Tész Kft. A napilap szerint a cég annak ellenére dőlt be, hogy az elmúlt hét évben több mint másfél milliárd forintos állami és uniós támogatást kapott. Simonka György korábbi ügyvezető azt állítja: most tudta meg a felszámolást, mert a szövetkezet vezetőivel már rég nem tartja a kapcsolatot, holott a cég ügyeit felesége intézte.

A DK alelnöke azonnali adóhatósági vizsgálatot követel Simonka György fideszes képviselővel szemben, és egyben lemondásra szólította fel a politikust. „Miközben a fideszes képviselő földárveréseken indul és tulajdonképpen ilyen tartozások útján, keresztül is finanszírozhatja mindazt, amikor ilyet elkövet. Éppen ezért követeljük, hogy a tartozásait fizesse vissza ahelyett, hogy földet vásárol mások elől és ilyen módon jut előnyökhöz” – jelentette ki Varju László alelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!