2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gurmai: Orbán a gátja a nők helyzetének javulásának

2017. március 5., vasárnap 11:35

Amíg Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor, nem javul a nők esélyegyenlősége – ezt mondta Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke Debrecenben a Mit ér a nő? elnevezésű konferencia előtt. Molnár Gyula, a párt elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy ha van alternatíva, van esély leváltani a jelenlegi kormányt, és arra készülnek, hogy 2018-ban ez meg is törtéjen.

A nőnapi konferencia megkezdése előtt az MSZP férfi tagjai valamennyi nőnek átadtak egy szál szegfűt. Ezt követően Gurmai Zita, a párt nőtagozatának elnöke arról beszélt, hogy évek óta úgy tartjuk az országban a nőnapot, hogy nincs mit ünnepelni. Egy nap ünnep és 364 nap nyílt, néha lopakodó diszkrimináció vár a nőkre – tette hozzá.

Gurmai Zita szerint, amíg Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, a nők esélyegyenlősége nem fog előrébb haladni. „Miért ne lehetnének cégvezetők vagy építési vállalkozók, talán azért, mert nem köpjük elég messze a szotyolát a stadionok VIP-páholyában” – mondta a politikus.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke köszöntőjében arról beszélt: a cél, hogy alternatívát nyújtsanak egy olyan kormánypárttal szemben, ahol a frakció megtűr egy olyan embert, aki veri a feleségét. Molnár szerint lehet vitatkozni gazdaságról, határon túli magyarságról, de 2017-ben nem lehet úgy gondolkodni a nőkről, ahogy azt a Fidesz teszi.

„Arra készülünk 2018-ban, hogy leváltsuk ezt a kormányt, és nem csak azért, amit a női ügyek területén végez, hanem azért is, amit a gazdasággal tesz, amit az oktatással tesz, amit az egészségüggyel tesz, azt, hogy Magyarországon 3 millióról 4 millióra nőtt a szegények száma” – mondta a szocialista pártelnök.

A beszédeket követően az MSZP vezetői átadták a nőtagozat által alapított Szegfű Díjat, a Szegfű Oklevelet és a Közéleti Díjat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagok számára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!