2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Füvet szívott és szíven szúrta – 12 év jogerősen

2016. április 5., kedd 16:32

Jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki tavaly februárban a baranyai megyeszékhelyen egy bár előtt agyonszúrta ismerősét. A szórakozóhely biztonsági kamerája mindent rögzített, így még a bíró szerint is könnyű volt a bizonyítási eljárás.

A vádlottat elhagyta barátnője, a férfi italba fojtotta bánatát, a gyilkosság napján nemcsak ivott, de füves cigit is szívott. Éjszaka volt már, amikor az áldozattal szóváltásba keveredett Pécs belvárosában az egyik szórakozóhely előtt. A sértett meg akarta ütni, de ő elhajolt, majd késével mellkason szúrta az áldozatot. A penge a szívet érte, az áldozat nem sokkal a kórházba szállítás után meghalt. G. Lászlót a Pécsi Törvényszék első fokon 12 év fegyházra ítélte. Védője a másodfokon eljáró táblabíróságon a szabadságvesztés mérséklését indítványozta.

„Álláspontom szerint az eshetőleges szándékkal elkövetett emberölés minden kétséget kizáróan nem bizonyítható bűncselekmény. Az, ami ebben az ügyben minden kétséget kizáróan bizonyított, az a halált okozó testi sértés” – jelentette ki Nagy László ügyvéd.

A Pécsi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú ítéletet. „Összességében az állapítható meg, hogy ez az értelmetlen cselekmény tovább növeli a cselekmény konkrét társadalomra veszélyességét, ezért az elsőfokú bíróság helyesen alkalmazott a törvényi középmértéknél magasabb tartamú szabadságvesztés büntetést” – fogalmazott Pécsi Ítélőtábla.

A bíró az indokolásban azt mondta, a gyilkosság bizonyítása könnyű volt, mert a szórakozóhely biztonsági kamerája mindent rögzített.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!