2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Fölényesen nyert Márki-Zay, ellenfele lemond

Hír TV

2018. február 26., hétfő 07:32, frissítve: hétfő 08:35

A nem hivatalos eredmények alapján az összellenzéki jelölt fölényesen nyert Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter a voksok 100 százalékos feldolgozottságánál a szavazatok majdnem 57 és fél százalékát szerezte meg, míg a fideszes Hegedűs Zoltán 41,63 százalékot kapott. A részvételi adatok alapján majdnem 23 ezren mentek el szavazni. A megválasztott polgármester szerint rendszerváltó hangulat van az országban, ezt bizonyította be Hódmezővásárhely. Lázár János viszont többszöri kérdésre sem értékelte a Fidesz vereségét.

Folyamatosan érkeztek a szavazók az urnákhoz Hódmezővásárhelyen. Már napközben látszott, hogy nagy a választási kedv.

Végül kiugróan magas részvételi aránnyal zárult a választás: a jogosultak 62,45%-a ment el voksolni.

Az urnák zárása után egy órával már euforikus volt a hangulat az összellenzéki jelölt eredményváróján. Márki-Zay Péter már ekkor magabiztosan vezetett, végül fölényesen nyert, a voksok majdnem 57 és fél százalékát szerezte meg, míg a fideszes Hegedűs Zoltán 41,63 százalékot kapott. Márki-Zay Péter győzelmi beszédében azt mondta: Hódmezővásárhely reményt adott az egész országnak. Szerinte városa megmutatta, hogy van igény szabadságra, demokráciára, jogállamra és európai elkötelezettségre.

Mi Hódmezővásárhelyen, egy olyan városban, ahol a Fidesz saját bevallása szerint 70 százalékos támogatottságot élvez, bebizonyítottuk, hogy legfeljebb ha 40-et, 52 nap alatt egy nem politikus egy amatőr csapattal, egy lelkes, teljesen felkészületlen csapattal 60 százalékos eredményt ért el. Ha mi Hódmezővásárhelyen ezt meg tudtuk tenni, akkor az ország valamennyi városában minden egyes városában Záhonytól Hegyeshalomig le lehet győzni a korrupciót, le lehet győzni a Fideszt – mondta Márki-Zay.

A térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető miniszter – aki aktívan kampányolt a fideszes jelölt mellett – többszöri kérdésre sem értékelte az eredményt. Azt mondta: erre később kerül sor.

Zoltán 9500 szavazatot kapott, én 2014-ben 9500 szavazatot kaptam tavasszal, Almási István 2014 októberében 8500 szavazattal 64 százalékos arányban lett polgármester. Majd meglátjuk, mit hoz ’18 és mit hoz ’19 – reagált Lázár János.

A fideszes jelölt úgy értékelt: az ellenzéki jelölt piszkos kampányt folytatott. Hegedűs Zoltán azt is bejelentette, lemond eddigi alpolgármesteri tisztségéről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!