2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Felzárkóztatási központnak indult, étterem lett belőle

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 18:50, frissítve: csütörtök 19:40

A sajtószentpéteri roma nemzetiségi önkormányzat vezetője tagadja érintettségét. Ő az a borsodi cigány vezető, aki a napokban a Jobbik elnöke ellen uszított a megyében.

Roma felzárkóztatási központ helyett éttermet alakítottak ki a Miskolctól 15 kilométerre található Sajószentpéter egyik ingatlanjában. A korábban romos épületet a helyi nemzetiségi önkormányzat állami pénzből újíttatta fel, hogy a hátrányos helyzetűek oktatását segítsék. Később a szervezet elnöke vette meg az ingatlant, aki most étteremként üzemelteti. Ő egyébként az a Szilárdi László, aki néhány napja úgy kampányolt a Fidesz mellett, hogy Vona Gábor megöletné a cigányokat, ha hatalomra kerülne.

A Jobbik helyi országgyűlési képviselője szerint kétséges, hogy volt-e bármilyen oktatás az épületben.

Lehúzott redőnyök, zárt ajtók fogadják az étterembe érkezőket. A hely decemberben nyitott, és február 7-e óta nem üzemel – technikai okokra hivatkozva.

A kisváros lakói azt mondják, hogy az étteremben és a környékén nincs mozgás. „Teljesen romos volt, felújították, és most van magának. Szerintem semmi funkciója nincsen. A másik épületben sem látok soha senkit. Egy héten esetleg ha egy este látom, hogy beállnak, de nem főznek, nincsenek vendégek, szerintem falból van csak ideépítve” – nyilatkozta egy helybéli.

Az épületben korábban söröző üzemelt, az ingatlant a Sajószentpéter Városi Roma Kisebbségi Önkormányzat felújíttatta, hogy felzárkóztatási központot hozzon létre benne – mondta a Jobbik egyik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei politikusa.

„Egyszer csak arról kaptuk a hírt, hogy a helyi roma nemzetiségi önkormányzatnak a vezetője tulajdonába vette ezt az épületet. Szeretném hangsúlyozni: a súlyos állami milliókból felújított, vadonatúj épületet. A tulajdonába került, és csinált belőle magának egy éttermet, amely Fald Fel Amerikát néven fut. Arról, hogy milyen a látogatottsága, nem tudok nyilatkozni, de az itt lakó emberek – ugye nagyon sok emberrel tartom a kapcsolatot, és megkeresnek – megerősítették, hogy többször látták ebbe az étterembe bemenni Farkas Flóriánt” – fogalmazott Egyed Zsolt.

A sajószentpéteri cigány önkormányzat elnöke a Farkas Flórián vezette Lungo Dromban politizál.

– Mi köze van a roma önkormányzatnak a Fald Fel Amerikát étteremhez?
– Ők vették meg az épületet, és roma felzárkóztatási központot próbáltak ott csinálni, ez volt a terv.
– Miről beszél?! Nézzen már utána először a dolgoknak, és utána érdeklődjön már ezek után – nyilatkozta Szilárdi László, a Sajószentpéter Városi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

A helyi cigány vezető tagadja, hogy köze van az étteremhez, noha a vendéglátóhely honlapján őt adták meg kapcsolattartóként. Szilárdi László volt az, aki Vona Gábor lejáratásával segített be a közelmúltban a Fidesz kampányába.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!