2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vona lejáratásával kampányol a Lungo Drom politikusa

Hír TV

2018. március 2., péntek 15:45, frissítve: péntek 15:58

Vona Gábor legyilkoltatná a cigányokat, ha kormányra kerülne – ezzel próbált a Fidesznek szavazatokat gyűjteni a kormánypárttal szövetséges Lungo Drom egyik politikusa. A sajószentpéteri roma kisebbségi önkormányzat elnöke videóra is vette az erről szóló beszélgetését egy szendrőládi férfival, majd a felvételt a saját közösségi oldalára is kitette. A Jobbik helyi országgyűlési képviselője szerint a Fidesz pont azokat akarja megtéveszteni, akiket szándékosan nyomorban tart.

Egy autóból kampányol Szilárdi László, a Lungo Drom politikusa. A sajószentpéteri roma kisebbségi önkormányzat elnöke egy szendrőládi férfit győzködött, hogy a Fideszre szavazzon.

A videót Szilárdi László saját Facebook-oldalára töltötte fel, ahonnan később letörölte, de a videómegosztó oldalon továbbra is megtalálható. A kisebbségi elnök azzal ijesztgeti a roma férfit, hogy ha a Jobbik nyer a választáson, Vona Gábor megöleti őket.

A terület jobbikos országgyűlési képviselője szerint a cigányság a Fidesz tartalékcsapata, amit kampány idején szükség szerint bevethet.

– Szemenszedett hazugság, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Fidesz már semmilyen aljas módszertől nem riad vissza annak érdekében, hogy amit lehet, még mentsenek, és próbáljanak megnyerni egy-két választókerületet. Hiszen itt, ugye, a Borsod megyei 4-es választókerületben, ahol én indulok, és hát ez az ominózus videó pontosan ebben a választókerületben készült, itt én azt tapasztalom, hogy a kisebbség által, cigányok által mindent megtesznek azért, hogy azokat az embereket, akiket egyébként szándékosan nyomorban tartsanak, megtévesszék – mondta Egyed Zsolt.

A politikus az országgyűlési választás közeledtével egyre több ilyen esetre számít. A Jobbik a felvétellel kapcsolatban megteszi a szükséges jogi lépéseket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!