2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Fejbe vágták egy üveggel az aláírásgyűjtő LMP-st

2017. február 16., csütörtök 10:14, frissítve: csütörtök 15:40

Megtámadták az LMP egyik, a budapesti olimpiarendezés ellen aláírást gyűjtő aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban, írja a 444.hu.

Állítólag egy üveggel verték fejbe az aktivistát. A megtámadott embernek – a beszámoló szerint – felszakadt a feje, kórházba kellett vinni. A portál beszámolója szerint a rendőrök kiérkezése előtt a támadó elmenekült.

Mint ismert, a korábbi napokban Jakabfy Tamást, az LMP egyik önkormányzati képviselőjét fejelték le az utcán úgy, hogy eleredt az orra vére. Ő is az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezéshez gyűjtött aláírásokat, amikor egy járókelő kiabálni kezdett vele és megtámadta.

Két hete pedig a Momentum aláírást gyűjtő standját rúgták fel a Nyugatinál.

A Fidesz frakcióvezetője kételkedik a megmozdulás sikerességében, az aktivistákat érő támadásokat is a civilek kudarcának tartja. Az aláírást kezdeményező Momentum Mozgalom vezetője gyerekesnek nevezte Kósa Lajos kijelentését. Részletek >>>

„Azt mondta: az a benyomása, hogy ezt az embert valószínűleg oda küldték. Ő több hete gyűjt aláírásokat a Móriczon, nem találkozott még ezzel a figurával. Attól tart, hogy ez direkt provokáció volt” – mondta el Ferenczi István.

A támadást a kancelláriaminiszter is elítélte.

„Magyarországon mindenkinek joga van népszavazást kezdeményezni, a népszavazás érdekében aláírást gyűjteni, ezt tiszteletben kell tartani. Nagy hibát követnek el azok, akik a népszavazást kezdeményezők vagy az aláíráson részt vevők vagy az aláírásgyűjtőkkel szemben bármiféle szóbeli vagy fizikai atrocitást követnek el. Ez nagyon súlyos hiba és nagyon súlyos tévedés. Mindenkinek joga van egy demokráciában arra, hogy népszavazást kezdeményezzen, aláírást gyűjtsön, tiltakozzon, vagy mellé álljon valaminek” – reagált Lázár János.

 

(Hír TV Online)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!