2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Veszély leselkedik a volt pénzverde környékén élőkre?

2017. március 13., hétfő 07:21, frissítve: hétfő 08:20

Azonnal hozzák nyilvánosságra a volt pénzverde területén működő fémfeldolgozónál végzett környezetvédelmi mérések eredményeit! – ezt követeli a Párbeszéd józsefvárosi önkormányzati képviselője.

Erőss Gábor szerint az üzem közelében lakók évek óta szúrós szagra panaszkodnak, három hete pedig a bűz erősebb lett, és volt, aki rosszul is lett. Az üzemnél korábban többször is környezetszennyezést állapítottak meg: volt, hogy a talajban lévő nehézfémek lépték át a határértéket, máskor kezeletlen szennyvizet engedtek a csatornába.

„Tudjuk, hogy a katasztrófavédelem méréseket végzett itt az elmúlt hetekben, tudjuk, hogy nem múlik el nap, hogy a katasztrófavédelem, a csatornázási művek vagy a rendőrség ne keringne a környéken. Azokat a méréseket, amelyeket legalább három hete, de inkább évek óta végeznek, teljeskörűen hozzák nyilvánosságra. És amennyiben bármifajta veszély leselkedik a környéken élők vagy a környékbeli kórházakban, klinikákban ápoltak egészségére, akkor természetesen tegyék meg a szükséges intézkedéseket, amelyeket ilyenkor meg kell tenni” – jelentette ki a Párbeszéd önkormányzati képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!