2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Életfogytiglant kapott a zuglói késelő rabló

2017. március 8., szerda 17:16

Életfogytiglant kapott egy három évvel ezelőtti zuglói gyilkosság elkövetője. A férfi több tucatszor szúrta meg áldozatát, akihez rabolni ment. Az utolsó szó jogán bocsánatot kért.

Rabolni indult egy zuglói lakásba H. Zoltán még 2014-ben, mert állítása szerint nem volt elég pénze albérletre. Végül a lakásban tartózkodó nőt különös kegyetlenséggel megölte, majd két mobiltelefont, egy laptopot és készpénzt vitt el.

„Olyan szinten volt végigszurkálva az a testtájék, hogy nem lehetett megszámolni a szúrásokat, illetve hasonlóképpen a fejen is volt olyan zúzódásos sérülés, ahol egyszerűen képtelenség volt megszámolni, hogy azt hány rendbeli erőhatás okozta. Tehát a 20 alkalommal a fején megütötte és 35 alkalommal megszúrta ez egy igen finom és valószínűleg a valóságot alulról súroló becslés volt az orvosszakértők részéről: olyan mérvű védekezést a sértett egészen biztosan nem fejtett ki, ami ezt a brutalitást indokolta volna” – fejtette ki Laczó Adrienn, a Fővárosi Törvényszék bírója.

H. Zoltánról a nyomozás során kiderült, hogy egy idős nőt is bántalmazott. Az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét.

„Nagyon megbántam azt, amit tettem, tudom hogy ez közhely, igazából nem is tudom magam ezen túltenni, soha nem is fogom, annyit szeretnék kérni a tisztelt törvényszéktől, hogy egy határozott idejű büntetést szabjon ki rám, megpróbálnék utólag visszailleszkedni a társadalomba” – mondta a vádlott.

H. Zoltánt emellett még rablásban, testi sértés kísérletében és lopás vétségében is bűnösnek mondta ki a bíróság.

„Ezért őt a bíróság halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 évig közügyektől eltiltásra ítéli. A vádlott a szabadságvesztésből legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadlábra” – jelentette ki a bíró.

A bántalmazott idős asszony hozzátartozói polgári igényt is bejelentenek.

„Nem győzik a hatóságok eleget hangsúlyozni, hogy ne engedjenek be senkit, legyenek óvatosak, ott tartunk, hogy Budapest közepén fényes nappal valakit ki lehet rabolni. Ez az egész családnak  nagyon nagy megrázkódtatással járt, és ezt ugye kárpótolni nem lehet a hozzátartozókat, de a jog eszközeivel megpróbáljuk ezt reparálni” – mondta Kriveczky György, a család ügyvédje.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!