2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Életbe léptek a kormány rendkívüli intézkedései

2020. március 12., csütörtök 09:46

A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében - jelent meg a kormányzati koronavírus-oldalon. A 12 pont összhangban van a tegnap megismert kormánydöntésekkel. Kovács Zoltán, a nemzeti ünnepek biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője csütörtökön pedig arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadását is elhalasztják.

A rendkívüli jogrend életbelépésével ideiglenesen visszaállítják határellenőrzést a magyar-szlovén, valamint magyar-osztrák határon - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kiemelte, számos országból beutazási tilalmat rendeltek el.

A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a hatóság nemcsak kórházi karanténra, hanem hatósági házi karanténra is kijelölhet potenciális fertőzötteket.

A fokozott fertőzésveszély elkerülésére látogatási tilalmat is elrendeltek a felsőoktatási intézményekben.

A középiskolásoknak meghirdetett Külföldi Nyelvtanulási Programot felfüggesztik. A külföldi iskolai kirándulás is tilos. A már lefoglalt külföldre irányuló iskolai kirándulásokat pedig le kell mondani.

A 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását is megtiltotta a kormány.

Későbbre halasztják a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadását 

A koronavírus-járvány miatt a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadását is elhalasztják - jelentette be Kovács Zoltán, a nemzeti ünnepek biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az Inforádió Aréna című műsorában csütörtökön. 

Kovács Zoltán emlékeztetett, hogy a koronavírus-helyzet miatt már korábban döntöttek arról, hogy a központi ünnepi programokat - köztük a miniszterelnök múzeumkerti beszédét is - törlik.

A legmagasabb magyar állami művészeti-kulturális kitüntetést, a Kossuth-díjat, valamint a legmagasabb magyar állami tudományos kitüntetést, a Széchenyi-díjat egyaránt a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából szokták átadni.

Kovács Zoltán azt mondta: a díjazottak névsorát az ünnep alkalmából nyilvánosságra hozzák, de a díjak átadását későbbre halasztják.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus miatt

Kovács Zoltán: A megelőzés és a helyzet kontrollálása a cél

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!