2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Egy éve nem tudja eltemetni elhunyt szerettét a család

2016. május 16., hétfő 09:04, frissítve: csütörtök 15:35

Lassan egy éve nem tudja eltemetni elhunyt rokonát egy dunaföldvári család. A Hír TV Panaszkönyv című műsorának a hozzátartozók arról számoltak be, hogy hiába fizették ki évekkel ezelőtt a helyi temető korábbi üzemeltetőjének a sírhelyet, szerettüket csak akkor temethetnék el, ha az új cégnek is adnának pénzt. A család hiába kért segítséget az egyháztól, nem válaszoltak.

Ami Dunaújvárosban 50 ezer forintba kerül, az a szomszédos Dunaföldváron már 180 ezer. A helyi temetőt egyszerre két cég működteti, és a szolgáltatásokért mindkettőnek fizetni kell. A temetőt fenntartó egyház 2004-ben szerződött a másik vállalkozással. Egy helyi család még a régi szolgáltatónál váltotta meg rokonának a sírhelyet az asszony férjének halála után 25 évre. A nő több mint egy éve halt meg, de hiába fizették ki a sírhelyet, csak akkor temethetik el, ha az új szolgáltatónak is fizetnek.

– Megdöbbentünk, hogy egy közel 400-500-600 ezres összeg jött ki úgy, ahogy említettem korábban, hogy neki már meg volt véve egy sírhely…
– De mivel indokolták azt, hogy ez ennyibe fog kerülni?
– Azzal, hogy két szolgáltató van, és sajnos a temetőn belüli költségeket nem nekik kell megfizetni, hanem a temető üzemeltetőnek, aki viszont saját díjszabás alapján állapítja meg az árakat.

– nyilatkozta Bajuhovszky Zoltán, az elhunyt unokája a Panaszkönyvnek.

A család egy éven át próbálta felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel és írtak a Pécsi Egyházmegye püspökének is, de onnan nem kaptak választ. A település jegyzője annyit írt nekik vissza, hogy az önkormányzat nem tud mit tenni az ügyben.

Az üzemeltetőt hiába kereste a Panaszkönyv stábja, még azt is megtiltották, hogy a vállalkozás táblájáról felvétel készüljön. A cégvezető csupán annyit mondott telefonon keresztül, hogy nem tudnak semmit az ügyről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!