2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Csak szóda volt a fröccsben a Szigeten, „a politikusok kilopták belőle a bort”

2015. augusztus 13., csütörtök 18:15, frissítve: péntek 15:24

A magyar hatóságokat dicsérte az amerikai nagykövet a Sziget fesztiválon, a diplomata hálás az embercsempészek elleni fellépésért. A Transparency International és a Belügyminisztérium rendezvényén is elhangzott, hogy nagy nyomás nehezedik Magyarországra a migráció miatt.

Csak szóda van benne, a politikusok kilopták belőle a bort – így hirdette a Transparency International a Politikusfröccs nevű italt, amelyből mindenkinek jutott, aki részt vett a civil szervezet diplomatákkal folytatott beszélgetésén a Sziget fesztiválon. A rendezvényen a brit nagykövetség helyettes vezetője elmondta: nem kerülte el a figyelmét a magyar kormány bevándorlóellenes plakátkampánya és annak paródiája sem. A diplomata a Kétfarkú Kutya Párt londoni magyarokról szóló üzenetére utalva kijelentette: Nagy-Britannia továbbra is szívesen látja a magyar munkavállalókat. „Teljes mértékben elismerjük azt az értéket, amelyet a magyar vendégmunkások jelentenek a brit társadalom, kultúra és élet számára. Ez az álláspont változatlan” – mondta a brit nagykövetség helyettes vezetője.

A szomszéd sátorban a Belügyminisztérium emberkereskedelemről szóló rendezvényén Colleen Bell amerikai nagykövet is beszédet mondott. „A menedékkérők magas száma miatt és a Magyarországra tavaly óta érkező bevándorlók miatt a magyar kormány növekvő kihívásokkal néz szembe. A migránsok számának drámai, gyors növekedése nemcsak sokkal több menedékkérelem kezelését jelenti, de nagyobb felelősséget is az emberkereskedelem potenciális áldozatainak felismerésében és a nekik való védelem- és segítségnyújtásban. Hálásak vagyunk az Egyesült Államok és Magyarország közti erős bűnüldözési együttműködésért, beleértve az emberkereskedelem elleni harcot” – így Colleen Bell.

A Belügyminisztérium illetékese megemlítette, hogy a Sziget fesztiválra Hollandiából érkezik a legtöbb külföldi, Hollandiában pedig sok magyar nőt kényszerítenek prostitúcióra emberkereskedők.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!