2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Busztragédia: a sértettek is felelősek?

2015. március 23., hétfő 18:18, frissítve: hétfő 18:18

Felelősnek érzi magát a győri kosárcsapat balesetét okozó férfi. A 71 éves sofőrt halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolják. A 2013 szeptemberében történt balesetben meghalt a klub igazgatója és a csapat edzője, egy fiatal játékos lábát amputálni kellett. A perben vizsgálják a buszvezető felelősségét, a jármű műszaki állapotát és azt is, hogy a sérültek gyógyulását befolyásolta-e a mentők későbbi érkezése.

– Felelősnek érzi-e magát ezért a cselekményért?
– Igen.

Ezt mondta a Soproni Járásbíróságon az idős férfi, akit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolnak.

Az ügyészség szerint sértetti közrehatás is szerepet játszott a balesetben. A vádiratból kiderült, hogy a győri kosárlabdázókat szállító busznak nem volt érvényes műszakija, a sofőr jogosítványa pedig lejárt. Ha a sportolók bekötik magukat, a súlyos sérülések és halálesetek elkerülhetők lettek volna – állapította meg a vádhatóság.

A vádlott 2013. szeptember 7-én elveszítette uralmát az autója felett Vitnyéd és Kapuvár között, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a Győr női kosárlabdacsapatát szállító busszal. A balesetben meghalt a klub igazgatója és az edző, egy fiatal játékos lábát pedig amputálni kellett. 14 sportoló sérült meg összesen, heten súlyosan.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!