2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Botka megígérte: az első diploma ingyen lesz

2017. szeptember 2., szombat 15:14

Az első diploma ingyen lesz – ígérte a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó szenátusülésén.

Botka László ezzel támogatná a felsőoktatást, szerinte a fiataloknak elsősorban versenyképes tudást kell biztosítani. Arról is beszélt, hogy az elmúlt években nemcsak az egyetemisták száma, de a felsőoktatási intézmények állami támogatása is jelentősen csökkent, és Magyarország sereghajtóvá vált az unióban.

„A 35 év alatti magyar fiatalok 40 százaléka tervezi a külföldre való kivándorlást, pedig már hatszázezer, zömével fiatal elhagyta ezt az országot. Meg kell nézni, hogy miért mennek el. Azt mondják, hogy ebben az országban nem lehet normálisan megélni, tehát jelentősen növelni kell a béreket. De a második ok, amit megemlítenek, hogy olyan a közhangulat az országban, ami elviselhetetlen. Leginkább azt nehezményezik, hogy ebben az országban a Fidesz kormányzása miatt nem a tudás és tehetség számít az előrejutásban, hanem pusztán a feltétlen lojalitás. Ezen fogunk változtatni” – így Botka.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!