2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Bérintézkedéseket várnak az egészségügyben

2015. július 2., csütörtök 10:15, frissítve: csütörtök 10:48

A 2016-os költségvetésben az egészségügyre jutó források nem elegendők a biztonságos betegellátás megteremtésére, további intézkedésre van szükség a magyar egészségügyben – jelentette ki Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a József nádor téren tartott demonstráción, ahol múlt héten egy úgynevezett szegénykórházat is felállítottak.

A sátorban azt szeretnék bemutatni, hogy milyen műszerekkel és milyen állapotok között dolgoznak a magyar ápolók. Kiss László felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban felgyorsult az orvoselvándorlás, az itt maradók pedig komoly terhelésnek vannak kitéve, ezeket a problémákat a kormány jelenlegi lépéseivel nem lehet hosszú távon orvosolni.

„Semmi olyan újdonság nem történt most, amit eddig ne jeleztünk volna, illetve ne lett volna köztünk egyetértés. Nagyon üdvözöljük ezeket a bejelentéseket. Újdonságot nem jelentenek, az a szabályozás, ami eddig is megvolt, most kap egy fokozottabb figyelmet, a dolgozókhoz el fog jutni az a jövedelem, amiért megdolgoztak. Úgy gondolom, hogy dicsérendően a nővérszállók vagy az ápolási eszközök beszerzése nagyon kiemelkedő dolog, hiszen a munkánkat vagy a mobilitásunkat segíti. Ezeket üdvözöljük, de további intézkedéseket várunk, bérintézkedéseket is, és a rendszerben finanszírozást” – hangsúlyozta Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Mint arról korábban beszámoltunk, egységes bértáblát és kiszámítható életpályamodellt követeltek Semmelweis-napi demonstrációjukon az egészségügyi szakdolgozók. Részletek >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!