2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Befutott a Siófok, megkezdődött a szezon

2016. március 26., szombat 18:11

A teljesen felújított és átalakított Siófok katamarán átadásával ünnepelte a jubileumi, 170. szezon indulását a Balatoni Hajózási Zrt. A Siófokról érkező első hajót több száz fős tömeg fogadta Balatonfüreden. Az első menetrend szerinti járatok hagyományosan nagyszombaton indulnak első útjukra.

A felújított Siófok katamaránt a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője avatta fel. Rogán Antal emlékeztetett, hogy a turizmus felügyeletét a kormány központosítja. „A kormánynak az is volt a döntése, hogy a heteken belül kinevezésre kerülő új kormánybiztos egyik új, első és legfontosabb feladatává tegye, hogy foglalkozzon a Balaton térségének idegenforgalmi fejlesztéseivel, és alakítsa ki az új Balaton-stratégiát” – mondta Rogán Antal.

A katamarán 500 férőhelyes, korszerűsítése egy évig tartott, a padlóba két helyen üveget tettek a tengerjáró hajók mintájára. „Természetesen a gépészeti elemek is megújultak a hajón, beépítettünk gyakorlatilag 1600 méternyi csőhálózatot, egy új klimatizálást kapott a hajó, úgyhogy ez kitűnően alkalmas lesz a nyár folyamán is majd tréningek megtartására, illetve egyáltalán az utasaink kényelmét, komfortérzetét is szolgálja ez majd” – hangsúlyozta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Siófok lett Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója. A két fedélzet között lépcsőlifttel közlekedhetnek a mozgáskorlátozottak. „Akadálymentesen fel lehetett jönni, és minden szolgáltatáshoz hozzá lehet férni. Tehát van mosdótól kezdve gyakorlatilag egész ide a felső kilátótérre is fel tudunk jönni, és tényleg mi választhatjuk meg, hogy hol üljünk” – így az egyik utas.

Az első hajót százak fogadták a balatonfüredi kikötőben. Április végéig csak hétvégenként lehet a menetrend szerinti hajókkal közlekedni a Balatonon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!